Παιδοκαρδιοχειρουργικο κεντρο «αγ. σοφια»- θα γινεται χειρουργειο μονο μια φορα τη βδομαδα

Επιβεβαίωσε χτες η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» ότι η επαναλειτουργία (11/6/2013) του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΠΚ) θα γίνει με μειωμένες δυνατότητες που πέφτουν κάτω και από το 30% αυτών που είχε προτού κλείσει πριν δυο χρόνια.
Η εξέλιξη αυτή, που βρίσκεται παρακάτω κι από τις αρχικές υποσχέσεις της συγκυβέρνησης για τη σταδιακή λειτουργία του ΠΚ, προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε χτες ο διοικητής του «Αγία Σοφία» Μανώλης Παπασάββας σε μαζικούς φορείς -μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Γονέων με καρδιοπαθή παιδιά- μετά από παράσταση που έγινε με πρωτοβουλία
του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Από τα στοιχεία που έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου προκύπτει ότι θα γίνεται χειρουργείο μόνο μια φορά τη βδομάδα ή 50 επεμβάσεις το χρόνο, όταν πριν το κλείσιμό του το ΠΚ έκανε 170 επεμβάσεις το χρόνο. Δηλαδή περιορίζεται στο 29,4% των δυνατοτήτων, όταν οι αρχικές υποσχέσεις της κυβέρνησης ήταν για 70 επεμβάσεις το χρόνο, τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από 600-700 παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις το χρόνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα