Οριστικα στη βουλη ο νομος για τις τραπεζες - το παρτυ συνεχιζεται

Εντονες προμηνύονται οι εξελίξεις για τον τραπεζικό τομέα μέσα στην εβδομάδα, με πολλαπλά οφέλη για τα δημόσια ταμεία.
Οριστικά στη βουλή ο νόμος για τις τράπεζες
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός ανοίγει ο δρόμος για την ψήφιση του νομοσχεδίου περί ανακεφαλαιοποίησης, καθώς οι βουλευτές του κυβερνητικού σχήματος έχουν πειστεί για το όφελος του Ελληνα φορολογούμενου που θα προκύψει από τις δράσεις που θα επιτρέπει ο νέος νόμος να γίνουν από το ΤΧΣ (δυνατότητα δημοσίων προτάσεων και Αύξηση Κεφαλαίου της Eurobank). Αφετέρου με την
έλευση της τρόικας στο τέλος της εβδομάδας εκτιμάται ότι ξεμπλοκάρει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής (stress test).
Ετσι, οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα και αμέσως μετά θα κατατεθεί το νομοσχέδιο περί ανακεφαλαιοποίησης, δηλαδή στις αρχές του επόμενου μήνα. Με αυτές τις εξελίξεις, θα ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank, ενώ τα ανώτατα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορέσουν να εργαστούν, πρακτικά πλέον, πάνω στα σενάρια με την υλοποίηση των οποίων θα μπορούσαν να επιστρέψουν γρηγορότερα στα δημόσια ταμεία τα κρατικά κεφάλαια που δόθηκαν στα πιστωτικά ιδρύματα για τον σκοπό της επανακεφαλαιοποίησής τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα