Οι μεγαλες πολυεθνικες aποκτουν προβαδισμα για τους ελληνικους υδρογονανθρακες μιας και τους ξεπουλαμε-μνημονιο 4

Στο... παιχνίδι της έρευνας και της παραγωγής των υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο μπαίνουν πιο δυνατά πια οι πιο ισχυρές και εξειδικευμένες στον τομέα πολυεθνικές εταιρείες που διαχειρίζονται το κοίτασμα φυσικού αερίου του Σαχ Ντενίζ ΙΙ και «τρέχουν» τον αγωγό TAP.

Η βρετανική BP, η γαλλική TOTAL και η νορβηγική Statoil εγκαθίστανται στη χώρα μας και αποκτούν προβάδισμα λόγω του αγωγού στις διαβουλεύσεις για τις έρευνες πετρελαίου
και φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης στη διάρκεια της προχθεσινής ενημέρωσης Τύπου για τα οφέλη που θα έχει η χώρα μας με την επιλογή του διαδριατικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, υπαινίχθηκε τις δυνατότητες που ανοίγει η απόφαση των εταιρειών που διαχειρίζονται το Σαχ Ντενίζ ΙΙ για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων.
Λίγο νωρίτερα, ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου αποκάλυπτε πως στη διάρκεια του περασμένου χρόνου έγιναν συναντήσεις τόσο με τον ίδιο όσο και σε «ανώτατο επίπεδο» με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών που διαχειρίζονται το κοίτασμα της Κασπίας και συγκεκριμένα τη BP και τη Socar.
Keywords
Τυχαία Θέματα