Οι ελληνικες τραπεζες απετυχαν στο stress test αλλα "καλυφθηκαν" εκ των υστερων - τα δημοσιευματα του διεθνη τυπου

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ... ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ STRESS TEST ... Ο ΔΙΕΘΝΗΣ
ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

http://www.reuters.com/article/2014/10/26/us-eu-banks-idUSKBN0IF0BF20141026?irpc=932

http://www.bbc.com/news/business-29777589

http://graphics.wsj.com/european-stress-tests-2014/#co-operative-central-bank-ltd

Το παιχνίδι σκληραίνει και τώρα παίζοντα τα βαρύτερα χαρτιά στην ενημέρωση. Την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι της ΕΒΑ και της ΕΚΤ παρουσίαζαν τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών stress tests, σύμφωνα με τα οποία τρεις ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν κεφαλαιακές ενισχύσεις 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην εγχώρια «δημοσιογραφία» διαβάζουμε τίτλους όπως το «τρένο περνάνε οι τράπεζες στα stress tests».
Σύμφωνα με το σενάριο βάσης οι Eurobank, Πειραιώς και Εθνική θα χρειαστούν επιπλέον κεφαλαιακή ενίσχυση 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο δυσμενές σενάριο που υπολογίζονται οι αυξήσεις κεφαλαίων καθώς και η αξιοποίηση της περιουσίας η Πειραιώς φαίνεται να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα, ενώ και οι άλλες δύο τράπεζες εμφανίζουν πολύ μικρότερες απώλειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα