Ο μητσοτακης και το κρατος της (αξιοκρατικησ) δεξιας

Δηλαδή πώς αλλιώς περιμένουμε να μας το πουν; Το επόμενο βήμα θα ήταν να βγάλει η ομάδα Μουρούτη μια ανακοίνωση σαν αυτή: «Λοιπόν, κύριοι, επειδή το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια έχει ρημάξει το δημόσιο, θα κάνει ένα νομοσχέδιο ο Κυριάκος να βάλουμε πάλι τα δικά μας παιδιά, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».
Ε, όχι, φαντάζομαι πως έτσι δεν θα μας το πουν ποτέ. Θα μας το πουν πιο κομψά, πιο περιφραστικά, όπως το είπε ο Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στην κυριακάτικη Καθημερινή. Ίσα που είχε προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από το ρεπορτάζ
στο UNFOLLOW 27 («Ο Δράκουλας των δημοσίων υπαλλήλων») και ήρθε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης να παραδεχτεί με ωμότητα το κομματικό έγκλημα που συντελείται για μια ακόμη φορά στο πολύπαθο ελληνικό δημόσιο από τον ίδιο και τη συγκυβέρνηση που εκπροσωπεί. Γράφουμε στο ρεπορτάζ, λοιπόν, ότι ο Κ. Μητσοτάκης και ο συνεργάτης του Δ. Στεφάνου, με επόμενο νομοσχέδιο, «θα επαναφέρουν τη συνέντευξη για τις κρίσεις προϊστάμενων. Με την “καινοτομία” ότι στην επιτροπή αξιολόγησης θα συμμετέχει και ένας διευθυντής του ιδιωτικού τομέα. (…) Όλα τα παραπάνω μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στο δημόσιο των κοινωνικών φρονημάτων».
Keywords
Τυχαία Θέματα