Νομοσχεδιο για την προστασια της χρηματαγορας

Προς διαβούλευση βρίσκεται πλέον το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία της χρηματαγοράς, των χρηματιστηριακών συναλλαγών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Στο σχέδιο νόμου για «τη λήψη αναγκαίων μέτρων συμμόρφωσης με τα άρθρα 22, 23, 30, 31 παρ. 1, 32 και 34 του κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την ενσωμάτωση της οδηγίας 2014/57 περί ποινικών κυρώσεων για την κατάχρηση
αγοράς και την ενσωμάτωση της εκτελεστικής οδηγίας 2015/2392», προβλεπεται πως οι παραβάτες θα τιμωρούνται με ποινές από 3 μηνών φυλάκιση έως και κάθειρξη 10 ετών.
Το νομοσχέδιο θα εφαρμόζεται, μεταξύ των άλλων, σε χρηματοπιστωτικά μέσα που είναι εισηγμένα προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά, σε συναλλαγές και προσφορές σχετικές με πλειστηριασμούς σε πλατφόρμα πλειστηριασμών, αδειοδοτημένη, κ.λπ, ενώ δεν εφαρμόζεται στις πράξεις επί ιδίων μετοχών στο πλαίσιο προγραμμάτων επαναγοράς και στις πράξεις επί κινητών αξιών ή συνδεόμενων μέσων για τη σταθεροποίηση των κινητών αξιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα