ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ…ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ «ΚΛΕΙΣΤΑ» ΚΡΕΒΑΤΙΑ…ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΠΕΡΣΙ.

Το πώς οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις υπονομεύουν τις υπηρεσίες Υγείας αποδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο στην περίπτωση της λειτουργίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Πριν ένα χρόνο, και με το πρόβλημα της αντιμετώπισης της Νέας Γρίπης Η1Ν1, είχαν προσληφθεί συμβασιούχοι γιατροί ενός χρόνου για να λειτουργήσουν τα 80 απ' τα 150 μονίμως κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. Τώρα που λήγουν οι συμβάσεις, τα κρεβάτια αυτά θα κλείσουν και πάλι, διαιωνίζοντας το πρόβλημα σε βάρος της υγείας των λαϊκών στρωμάτων.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εντατικής Θεραπείας, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα. Για άλλα 70 κρεβάτια, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, για τα οποία είχαν προκηρυχτεί διαγωνισμοί για εξοπλισμό δεν προχώρησε τίποτε! «Ακόμη κι αν ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε πέρυσι, οι 70 κλίνες θα παραμείνουν κλειστές, εξαιτίας έλλειψης νοσηλευτι
Keywords
Τυχαία Θέματα