Μιχαλης σαλλας: ο ιδιοκτητης της ελλαδας

Κάπου στα μέσα του 2000 όταν ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου άρχισε να υποχωρεί από τις περίπου 6.500 μονάδες που ήταν το 1999, σε συνέντευξη στο περιοδικό Men, ο Μ. Σάλλας εκτίμησε ότι ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου θα φθάσει στις 7.400 μονάδες την 1η Ιανουαρίου 2001. Αντ' αυτού εκείνη την ημέρα έφθασε στις 3.388 μονάδες. Ηταν μία ευχή που δεν επιτεύχθηκε ποτέ. Και δεν ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία ατυχής πρόβλεψη.

Kι όμως, ότι έλεγε ο Πρόεδρος της Τράπεζας
Πειραιώς γινόταν σχεδόν πρωτοσέλιδο από την πλειονότητα των δημοσιογράφων και των εκδοτών, οι οποίοι κατάπιναν αμάσητα τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος.

Ο Μιχάλης Σάλλας πράγματι κατάφερε να πετύχει αδιανόητα πράγματα στον τραπεζικό τομέα, φροντίζοντας πάντα τη σχέση του με την πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης και τους εκδότες και επιχειρηματίες όπως ο Βαρδινογιάννης, ο Αγγελόπουλος, ο Φουρλής, ο Βασιλάκης, ο Λογοθέτης, ο Λαυρεντιάδης και άλλοι, άσχετα εάν με κάποιους από αυτούς χώρισαν οι δρόμοι τους.

Εκτός από τραπεζίτης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και οιωνεί εκδότης. Το μεγαλύτερο μέρος του τύπου φιλοξενούσε και φιλοξενεί διαφημίσεις της Τράπεζας Πειραιώς ή και έχει πάρει δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς.

Γι' αυτό και μετά την ειδηση της παραίτησης πολλοί δημοσιογράφοι και εκδότες κλαίνε. Πιστεύουν ότι η νέα διοίκηση θα κόψει τα "πεταμένα" (κατά γενική ομολογία) λεφτά, που η Τράπεζα Πειραιώς ξόδευε για διαφήμιση.
Keywords
Τυχαία Θέματα