ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ


Αναταραχή προκάλεσαν οι εξελίξεις στην Τρίπολη σε πολλές λιβυκές πρεσβείες, με διαδηλώσεις οπαδών της λιβυκής αντιπολίτευσης, παραιτήσεις διπλωματών και ενίοτε αλλαγή σημαιών.
Οι Λίβυοι διπλωμάτες των πρεσβειών σε Ραμπάτ, Δαμασκό και Πράγα ανακοίνωσαν χθες ότι συντάσσονται με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT), πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών. Σε παρόμοιες ανακοινώσεις τους, οι πρεσβείες σε Ραμπάτ και Δαμασκό δηλώνουν ότι στηρίζουν την επανάσταση της 17ης Φεβρουαρίου και τάσσονται στο πλευρό
του CNT. Η πρεσβεία στην Πράγα αναγνώρισε το Μεταβατικό Συμβούλιο ως νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και ύψωσε τη σημαία των εξεγερθέντων. Δεκάδες Λίβυοι που ζουν στο Κουβέιτ κατέβασαν κι έκαψαν τη λιβυκή σημαία, αντικαθιστώντας τη με αυτή του CNT, την ώρα που ο ίδιος ο πρεσβευτής ανακοίνωνε την προσχώρησή του στους αντικαθεστωτικούς. Αλλαγή σημαίας είχαμε και στην πρεσβεία στην Αγκυρα, όπου οπαδοί της λιβυκής αντιπολίτευσης διείσδυσαν στο κτήριο, ξεκρέμασαν πορτρέτα του Μουαμάρ Καντάφι και εμπόδισαν τον εκεί πρεσβευτή να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα