Με μιζες πηραν οι γερμανικοι σιδηρoδρομοι εργα στον προαστιακο

→Η Σ. Μάλμστρομ αποκάλυψε πως η Γερμανία, που μέσω της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ «κουνά το δάχτυλο» στην Ελλάδα, δεν έχει κυρώσει τη σύμβαση ποινικού δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης περί διαφθοράς! Επίσης δεν έχει κυρώσει ούτε τη σύμβαση του ΟΗΕ για τη διαφθορά! Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη χώρα εμπλέκεται σε σκάνδαλα διεθνούς βεληνεκούς (Siemens, MAN, Daimler κ.λπ.).

Της Χαράς Τζαναβάρα

Στον
εισαγγελέα οδεύουν δέκα συμβάσεις, συνολικού ύψους 6,07 εκατ. ευρώ, που είχαν υπογραφεί κατά την περίοδο 1999-2009 ανάμεσα στην ΕΡΓΟΣΕ και τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους (Deutsche Bahn-DB), καθώς και τη θυγατρική του, την DBI, για μελέτες και παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε έργα του προαστιακού. Είχε προηγηθεί έρευνα της εισαγγελίας στη Φρανκφούρτη, που απέδειξε ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι είχαν εξασφαλίσει τα έργα δίνοντας μίζες σε στελέχη του ΟΣΕ, συνολικού ύψους 315.000 ευρώ.

Τις παράνομες πρακτικές των γερμανικών σιδηροδρόμων, που δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα, είχε αποκαλύψει η «Suddeutsche Zeitung», η έγκυρη εφημερίδα που είχε φέρει στο φως και το σκάνδαλο της Siemens σε διεθνές επίπεδο. Οι μίζες δίνονταν μέσω της εταιρείας Contractual Consultants Europe Ltd, που είχε συσταθεί με έδρα τα νησιά της Μάγχης. Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι έχουν αποδεχτεί την εμπλοκή τους και μάλιστα έχουν επιβάλει πρόστιμα 500.000 ευρώ σε στελέχη τους που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες δωροδοκίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα