Με κινητοποιησεις θα απαντησουν οι εργαζομενοι στην διαλυση του ιγμε

Την εναντίωση τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη διάλυση του ΙΓΜΕ εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, που προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Εν μέσω καλοκαιριού και με την αγωνία των εργαζόμενων, να προωθήσουν έγκαιρα τα ερευνητικά έργα έστω με τα ελάχιστα εγκεκριμένα κονδύλια, και να διασφαλίσουν τα ελάχιστα δικαιώματα που τους έχουν απομείνει από την λαίλαπα Τρόικας και Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΔΣ αποφάσισε και διέταξε να φέρει ως 1ο Θέμα της συνεδρίασης του
ΔΣ του ΕΚΒΑΑ της ερχόμενης Παρασκευής, 11-7-2014, την “ Όδευση πρότασης σχεδίου ΠΔ και πρότασης σχεδίου ΚΥΑ στον αρμόδιο Υπουργό.”, δηλαδή το κυριότερο θέμα για το μέλλον του ΙΓΜΕ. Για το μέλλον του Ινστιτούτου, που ο Υπουργός κος Μανιάτης στην πρόσφατη Ημερίδα για τον Ορυκτό Πλούτο της χώρας στο Μέγαρο Μουσικής δεσμεύτηκε άμεσα να αναβαθμίσει (αποδεχόμενος την ουσιαστική αναγκαιότητα του ΙΓΜΕ, αλλά και τη σχετική κυβερνητική ολιγωρία στο θέμα), ενώ ήδη ο Αν. Υπουργός κος Ταγαράς (στην συνάντηση του με το Συνδικάτο) αναγνώρισε και αποδέχτηκε την άμεσα επιτακτική ανάγκη για ένα σοβαρό πολιτικό διάλογο παρουσία του Υπουργού και της Διοίκησης του ΕΚΒΑΑ για το μέλλον του ΙΓΜΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα