ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Σαν βόμβα έσκασε στη Βέροια η απόφαση της κοσμητείας του πανεπιστημιακού τμήματος της Βέροιας «Χωροταξία, Πολεοδομία και Ανάπτυξη» για απομάκρυνσή του από την πρωτεύουσα της Ημαθίας και ενσωμάτωσή του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Η αντίδραση των τοπικών αρχών ήταν άμεση, καθώς στη συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε ομόφωνα κάτοικοι και φορείς να αντιδράσουν με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε το τμήμα να παραμείνει
στη Βέροια.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου έκανε μια αναδρομή στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι στόχος των εκάστοτε δημοτικών αρχών ήταν η ανάπτυξη πανεπιστημιακών τμημάτων. Υπενθύμισε ότι εκτός από το πανεπιστημιακό τμήμα λειτουργεί στη Βέροια και η σχολή Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Πανόραμα, αλλά και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμη του Διαδικτύου».
Πρώτος πρόεδρος του τμήματος ήταν ο κ. Ροδολάκης και στη συνέχεια ο Βεροιώτης Νίκος Καλογήρου, ο οποίος, όπως είπε η δήμαρχος, κατάφερε να βελτιώσει το τμήμα, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, με περίπου 300 φοιτητές. Μετά από μία συγκυρία, όπως είπε, την προεδρία του τμήματος ανέλαβε ο πρύτανης κ. Μηλόπουλος, ο οποίος, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του λόγω των πολλών υποχρεώσεών του, παρέδωσε την προεδρία στον κ. Γρηγόρη Καυκαλά, που, όπως τόνισε η δήμαρχος, είναι ένας από αυτούς που θέλουν να μεταφερθεί το τμήμα στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα