Λουκετο στις μοναδες του εοπυυ- σε διαθεσιμοτητα μεσα στον ιανουαριο το 75% του προσωπικου

Λουκέτο αναμένεται να μπει στις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, καθώς σε 15 μέρες η συγκυβέρνηση προχωρά σε συντονισμένες ενέργειες εφαρμογής του καθεστώτος διαθεσιμότητας - κινητικότητας στο 75% του προσωπικού του Οργανισμού, της μεταφοράς του στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και της μετατροπής του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.
Τα παραπάνω προκύπτουν απ' τις σημερινές διαδοχικές συνταντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τα συνδικάτα των εργαζομένων και
των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ηγεσία του υπουργείου στις συναντήσεις αλλά και σύμφωνα με ρεπορτάζ του «902.gr», η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρήσει στις παρακάτω διαδικασίες.
1. Τις επόμενες 15 μέρες θα υπάρξει η κοινή απόφαση των Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας και Εργασίας με την οποία απ' τους 9.400 εργαζόμενους συνολικά - τόσοι έμειναν μετά τις συνταξιοδοτήσεις - μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα περίπου 8.000 γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ. Στον ΕΟΠΥΥ παραμένουν οι υπόλοιποι 1.400 εργαζόμενοι στην κεντρική υπηρεσία και στις 57 περιφερειακές υπηρεσίες, που στην πλειοψηφία τους είναι διοικητικοί υπάλληλοι, 200 φαρμακοποιοί και 15 γιατροί.
Keywords
Τυχαία Θέματα