ΛΙΒΥΗ: ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (WFP) ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ.


Τα αποθέματα τροφίμων έχουν εξαντληθεί και τα δίκτυα παροχής έχουν διαλυθεί στη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP), απευθύνοντας έκκληση για έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αυτή που έχει πληγεί από την πολιτική αναταραχή.
Το WFP σχεδιάζει μια έκτακτη επιχείρηση 38,7 εκατομμυρίων δολαρίων (28 εκατομμυρίων ευρώ) για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα σε 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους στη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Τυνησία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το WFP.
"Σχεδιάζουμε μια τρίμηνη έκτακτη επιχείρηση, η οποία θα συμβάλει στην εγγύηση της διατροφικής ασφάλειας στην Αίγυπτο και την Τυνησία και στην αγορά τροφίμων στην περιοχή για να εξασφαλίσουμε ότι η αποκατάσταση των δικτύων θα μπορέσει να αρχίσει άμεσα", δήλωσε η διευθύντρια του WFP Ζοζέτ Σιράν, η οποία επισκέφθηκε χθες τη μεθόριο μεταξύ της Τυνησίας και της Λιβύης.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα