Κκε εναντιον ισπανων συντροφων


Νέο μέτωπο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης ανοίγει το ΚΚΕ, όχι εντός αλλά εκτός συνόρων.
Απέναντί του αυτή τη φορά οι ισπανοί «σύντροφοι» της Ενωμένης Αριστεράς - Κ.Κ. Ισπανίας συνδυασμός που στις πρόσφατες εκλογές συγκέντρωσε το 6,9% και πήρε 11 έδρες σημειώνοντας άνοδο 3,15%.
Αφορμή της αντιπαράθεσης στάθηκε κριτική του εκλογικού αποτελέσματος, την οποία είχε δημοσιεύσει ο «Ριζοσπάστης» στις 22 Νοεμβρίου και στην οποία αναφερόταν
ότι «η Ε.Α. - Κ.Κ. Ισπανίας εγκλώβισαν τους ψηφοφόρους σε αυταπάτες περί μιας καλύτερης διαχείρισης του συστήματος». Αυτή η εκτίμηση προκάλεσε την απάντηση των Ισπανών, οι οποίοι με επιστολή τους προς το ΚΚΕ, επεσήμαναν ότι «ο χαρακτηρισμός είναι λανθασμένος και δεν ανταποκρίνεται στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, που οι υποψήφιοι και οι αγωνιστές μας στην Ενωμένη Αριστερά υπερασπίσθηκαν». Και συνέχιζαν λέγοντας: «Για την Ε.Α. και το Κ.Κ. Ισπανίας, στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης, την οποία προκάλεσε η καπιταλιστική καταλήστευση που επιτίθεται στα δικαιώματα που κατέκτησε η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, είναι καιρός για ενότητα της συνεπούς αριστεράς και σύγκλισή της προς την εναλλακτική λύση, το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα