ΚΑΘΟΛΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς και εμφιαλωμένο νερό έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους αυτούς. Εκτιμούν δηλαδή ότι σε μία περίοδο κατά την οποία ήδη η κατανάλωση είναι σημαντικά μειωμένη, ενδεχόμενες νέες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων θα δημιουργήσουν περαιτέρω πτώση της ζήτησης, κι έτσι η κυβέρνηση δύσκολα θα μπορέσει να εισπράξει μεγαλύτερα έσοδα.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Coca Cola 3E,
ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Δαυίδ δήλωσε μεταξύ άλλων πως «ένα τέτοιο μέτρο, όχι μόνο δεν θα φέρει τα προσδοκώμενα έσοδα στα κρατικά ταμεία, αλλά θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης και αύξηση του πληθωρισμού».

Πρόσθεσε δε πως «ο μόνος τρόπος για τη βελτίωση της οικονομίας και της αύξησης των κρατικών εσόδων είναι η εφαρμογή των εξαγγελθεισών διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούν οι περιστάσεις», φέρνοντας ως παραδείγματα τη μείωση της γραφειοκρατίας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που παραμένουν στα χαρτιά.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα