Καθημερινες επιθεσεις εναντιον της πιατσας ναρκωτικων στα εξαρχεια


Οπως αναφέρουν άνθρωποι των Εξαρχείων (κάτοικοι και άνθρωποι που συχνάζουν εκεί) αλλά και οι ίδιοι οι τοξικομανείς, η αστυνομία ωθεί την πιάτσα ναρκωτικών προς την περιοχή με σκοπό την υποβάθμιση αλλά και την αιτιολόγηση της αστυνομικής παρουσίας. Μάλιστα στο παρελθόν βουλευτές του Λά.Ο.Σ. που πλέον ανήκουν στην Ν.Δ., είχαν υποβάλλει παραπλανητική επερώτηση στη βουλή σχετικά με την διακίνηση ναρκωτικών στην οδό Τοσίτσα, μιλώντας για "άβατο των Εξαρχείων", παρότι η διακίνηση ναρκωτικών γινόταν (κυριολεκτικά) σε ελάχιστη απόσταση
από την διμοιρία ΜΑΤ που στρατοπεδεύει στη διασταύρωση των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας έξω από το υποκατάστημα του υπουργείου πολιτισμού.
Το εμπόριο ναρκωτικών δημιουργεί εστίες μόλυνσης με δεκάδες χρησιμοποιημένες σύριγγες στην περιοχή, καθώς και συμπλοκές μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών, μικροκλοπές και φθορές αυτοκινήτων από τους χρήστες.
Την λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών στην περιοχή καλέστηκαν να δώσουν οι ίδιοι οι άνθρωποι των Εξαρχείων τον Μάρτιο του 2010 πραγματοποιώντας δράσεις επανοικειοποίησης κυρίως της Πλατείας, που για καιρό είχε καταληφθεί από την πιάτσα ναρκωτικών. Μέχρι σήμερα άτομα που συμμετείχαν και συμμετέχουν στην απώθηση των ναρκωτικών από την περιοχή έχουν δεχθεί απειλές ή ακόμα και επιθέσεις από διακινητές.
Κανείς δε φαίνεται να διαφωνεί με τις επιθέσεις εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών, όμως υπάρχουν έντονες συζητήσεις σχετικά με τους χρήστες που συχνά δέχονται βιαιοπραγία και διωγμό από άτομα που αντιδρούν στην μεταφορά της πιάτσας στην περιοχή.
http://omniatv.com/blog/2317
ΠΡΕΖΑ TV
26-8-2012
Keywords
Τυχαία Θέματα