ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ...

Φορο-ενέσεις στην αγορά μελετά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να τονώσει τις πωλήσεις και μέσω αυτών το τρίπτυχο ανάπτυξη - απασχόληση - δημόσια έσοδα. Στο τραπέζι έχουν ήδη τεθεί προτάσεις που εκτείνονται από την κατάργηση του φόρου πολυτελείας, μέχρι δραστικές αλλαγές στη φορολογία ακινήτων που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στην κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα νεόδμητα.
Οι προτάσεις έρχονται μετά τη διαπίστωση ότι η αύξηση των συγκεκριμένων φόρων δεν έφερε την προσδοκώμενη αύξηση εσόδων καθώς η
αγορά έχει «καθήσει» και τώρα η αναθέρμανσή της θα επιχειρηθεί μέσω της αντίστροφης οδού. Πολλαπλάσια αρνητικές, άλλωστε, είναι οι επιπτώσεις στην απασχόληση καθώς η μείωση του τζίρου οδηγεί σε λουκέτα και αύξηση της ανεργίας, η οποία είχε ήδη σκαρφαλώσει από τον περασμένο Μάιο - οπότε και τα τελευταία επίσημα στοιχεία - στο 16,6%.
Από την ερχόμενη εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αρχίζει αλλεπάλληλες συσκέψεις για τη χάραξη των πρώτων γραμμών του νέου φορολογικού νομοσχεδίου καθώς στις 22 Αυγούστου, παράλληλα με την έλευση της τρόικας, θα αρχίσει η κατάρτιση ενός προσχεδίου αλλαγών, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα