ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ...ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΑ!!!!!

Την κατάργηση του ειδικού χρόνου παραγραφής για τα αδικήματα που τελούν υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και την αλλαγή στον προσδιορισμό του χρόνου τέλεσής τους, ώστε να αρχίσει να μετρά από το χρόνο του αποτελέσματος και όχι της ενέργειας, προβλέπουν οι αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.Μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας, τα αδικήματα που τελούν
μέλη της κυβέρνησης θα παραγράφονται με τη συνήθη παραγραφή που ισχύει για όλους τους πολίτες, δηλαδή πέντε έτη για πλημμέλημα και 15 ή 20 χρόνια για κακούργημα. Όπως αναφέρει το υπουργείο, η ταχεία διεκπεραίωση των δικών που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα μπορεί να υπηρετηθεί με τη γρήγορη και αποτελεσματική διεξαγωγή της ποινικής διαδικασίας και όχι με το μικρότερο χρόνο παραγραφής τους.Η αλλαγή στον υπολογισμό του χρόνου τέλεσης των αδικημάτων θα αφορά σε περιπτώσεις που οι υπουργοί ή υφυπουργοί είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Στόχος είναι η περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου πριν επέλθει παραγραφή τους, καθώς π.
Keywords
Τυχαία Θέματα