Κατα του νεοφιλελευθερισμου δηλωνει ο πολ κρουγκμαν

«Αν νεοφιλελευθερισμός σημαίνει να θεωρούμε ότι η λύση είναι πάντα να επιτρέπουμε στις αγορές να κυριαρχούν χωρίς περιορισμούς, τότε είμαι κατά του νεοφιλελευθερισμού», τονίζει ο νομπελίστας αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο διάσημος αμερικανός οικονομολόγος και αρθρογράφος των New York Times
βρίσκεται στην Αθήνα για να μετάσχει στις εργασίες του 4ου Ετήσιου «Αthens Democracy Forum», το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ εντυπωσιασμένος από την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, υπήρχαν κάποια θέματα σε αυτήν που είναι πολύ σημαντικά για μένα. Είναι καλό να βλέπουμε να μιλάει κάποιος για την ανάγκη να χαλιναγωγήσουμε τις αγορές και τον νεοφιλελευθερισμό. Θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες στη λειτουργία των αγορών. Χάρηκα πολύ που το άκουσα αυτό από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας», τόνισε ο Πολ Κρούγκμαν, αναφερόμενος στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την έναρξη των εργασιών του Forum, την Τετάρτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα