ΗΣΑΠ:ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ…ΠΑΝΕ ΣΤΟ 1,20EURO ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ…ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ…

Ψαλίδι στο λειτουργικό κόστος των ΗΣΑΠ, συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας, βάζει η διοίκηση, στο πλαίσιο εξορθολογισμού των δαπανών. Αυτό αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Χαράλαμπος Αραπατσάκος, με δηλώσεις του στην «Κ.Ε.».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, γίνεται προσπάθεια το μισθολογικό κόστος να μειωθεί από το τρέχον έτος. Στόχος είναι τα 82 εκατ. ευρώ από 105 εκατ. ευρώ το 2009, ήτοι πτώση 21,9%, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος των ΗΣΑΠ.
Επισημαίνει, δε, ότι γίνεται συνολική προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού ελλείμματος σε 28 εκατ. ευρώ 2010 από 40 εκατ. ευρώ το 2009.

Ανάλογες κινήσεις επιχειρούν να υλοποιήσουν κι άλλες ΔΕΚΟ, ειδικά στον κλάδο των συγκοινωνιών, προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματα και η εξάρτηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η εξυγίανση των συγκοινωνιών περνάει και από τα έσοδα. Ετσι, οι περισσότεροι επικεφαλής θεωρούν ότι απαιτείται και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. Ηδη προαναγγέλθηκε αύξηση της τιμής του ενιαίου εισ
Keywords
Τυχαία Θέματα