Ηπα: η ρωσια προσπαθησε να επηρεασει το εκλογικο αποτελεσμα σε τουλαχιστον 24 χωρες

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ ισχυρίστηκε σήμερα ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογών σε τουλάχιστον "24 χώρες".
Καταθέτοντας στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ο Κλάπερ είπε ότι η Ρωσία συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στον κυβερνοχώρο. Αναφερόμενος στην έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ενορχήστρωσε τις κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, είπε ότι βασίστηκε σε ανθρώπινες πηγές, σε συλλογή τεχνικών δεδομένων και σε πληροφορίες ανοιχτών πηγών.

Ο Κλάπερ διευκρίνισε ότι μεγάλο μέρος της έκθεσης αυτής έχει χαρακτηριστεί απόρρητο προκειμένου να προστατευθούν οι "ευαίσθητες" πηγές και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, καταθέτοντας στην ίδια Επιτροπή, απέφυγε να σχολιάσει αν η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά τυχόν διασυνδέσεις μεταξύ συνεργατών του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας. Εξήγησε ότι δεν μπορεί να συζητήσει το θέμα αυτό σε ένα δημόσιο φόρουμ.
Keywords