Η συγκλονιστικη μαρτυρια των εθελοντων γιατρων απο την κερκυρα απο την παρεμβαση στη λεσβο για τους προσφυγες

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή – απολογισμός της παρέμβασης της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας στη Σκάλα Συκαμιάς στη Λέσβο για βοήθεια στους πρόσφυγες. Η επόμενη αποστολή της ΕΓΕΣΥΚ θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.
Σε κείμενο απολογισμού που υπογράφουν ο Φοίβος Κακαβίτσας Αντιπρόεδρος ΕΓΕΣΥΚ Γενικός Ιατρός και οΣπύρος Ζούπας, ταμίας ΕΓΕΣΥΚ, Γενικός ιατρός, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως:

«Η αποστολή είχε αρκετές δυσκολίες καθώς πέραν της αποστάσεως και της δυσκολίας στη μετακίνηση στην περιοχή υπάρχει πλήρης απουσία δομών υποστήριξης στους ανθρώπους αυτούς από την Ελληνική πολιτεία.

Όλα
έχουν αφεθεί σε εθελοντές και ΜΚΟ που δρουν υπό την αιγίδα του οργανισμού ηνωμένων εθνών (ΟΗΕ), ο οποίος έχει στήσει μια δομή υποδοχής στα 2 χλμ από την παραλία.

Η παραλία της Σκάλας Συκαμιάς μέχρι τον Μόλυβο (11χλμ περίπου) είναι μια βραχώδης περιοχή όπου καθημερινά φτάνουν 1000-3000 άτομα, ακόμα και μέσα στο βράδυ. Σε αυτή την παραλία δρούνε διάφορες ΜΚΟ από το εξωτερικό που έχουν στήσει σκηνές και κοντέινερ για την πρώτη βοήθεια σε όσους φτάνουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα