Η εταιρεια aktua παιρνει αδεια διαχειρισης ελληνικων κοκκινων δανειων

Εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη άδεια λειτουργίας σε εταιρία διαχείρισης επισφαλών απαιτήσεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι όλα έτοιμα για να παραλάβει η Aktua την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας για τη διαχείριση «κόκκινων» δανείων ιδιωτών, διαχειριζόμενη ένα πολυπληθές χαρτοφυλάκιο retail banking.

Με την Aktua να “ανοίγει” το χορό της εισόδου των νέου τύπου για την Ελλάδα, εταιριών διαχείρισης επισφαλών δανείων, δημιουργείται
πρόσφορο έδαφος για την ενεργητική πλέον διαχείριση των NPLs , που «βασανίζουν» επί σειρά ετών τους....ισολογισμούς των τραπεζών.
Με την προϋπόθεση ότι πληρούν όλα τα κριτήρια του νέου νομικού και θεσμικού πλαισίου, η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτεύουσα αρχή των εν λόγω εταιριών, είναι αυτή που θα δώσει το «πράσινο φως» για τις άδειες. Κριτήρια στις περιπτώσεις αυτές, δεν αποτελεί το ύψος των κεφαλαίων , όπως για παράδειγμα θα απαιτείτο για την ίδρυση τραπεζικού ιδρύματος ( άλλωστε το αρχικό κεφάλαιο για τις εταιρίες διαχείρισης είναι εξαιρετικά χαμηλό: 100.000 ευρώ), αλλά μία σειρά παραγόντων που έχουν σχέση με:
Keywords
Τυχαία Θέματα