Η ελλαδα με ποσοστο 69% ειναι πρωταθλητρια σε αντισημιτισμο μεταξυ των ευρωπαϊκων κρατων

Πρωταθλήτρια σε αντισημιτικά αισθήματα εμφανίζεται η Ελλάδα σε παγκόσμια έρευνα που ανακοινώθηκε προχθές το απόγευμα από την αμερικανική οργάνωση Anti Defamation League (ADL).
Ο πληθυσμός της χώρας μας, σύμφωνα με την έρευνα, τρέφει αντισημιτικά αισθήματα σε ποσοστό 69%. Το νούμερο είναι τρομακτικό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 26%, ενώ στη Δυτική Ευρώπη βρίσκεται στο 24% και στην Ανατολική
στο 34%. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και στις άλλες περιοχές της υδρογείου: 23% στην υποσαχάρια Αφρική, 22% στην Ασία, 19% στην Αμερική και 14% στην Ωκεανία.
Η μόνη κατηγορία κρατών στην οποία συναντάμε υψηλότερα ποσοστά αντισημιτισμού από την Ελλάδα είναι εκείνα που ανήκουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (74%), αλλά εκεί υπάρχει σε εξέλιξη μια πολεμική αντιπαράθεση δεκαετιών με το Ισραήλ. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στην Τουρκία το ποσοστό των αντισημιτικών αισθημάτων είναι ακριβώς ίδιο με την Ελλάδα (69%), ενώ στο Ιράν, του μέχρι πρότινος προέδρου Αχμαντινετζάντ που αρνιόταν το Ολοκαύτωμα, είναι αισθητά κατώτερο (54%).
Keywords
Τυχαία Θέματα