Η ΕΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ 85 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποδέσμευσε σήμερα επιπρόσθετη βοήθεια 85 εκατομμυρίων ευρώ για τις οικογένειες των Παλαιστινίων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την Παλαιστινιακή Αρχή.
Το ποσό αυτό έρχεται να συμπληρωθεί στα 100 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη αποδεσμευτεί φέτος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή βοήθειας στις γειτονικές χώρες.
Θα εξυπηρετήσει κυρίως στην καταβολή των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων της Παλαιστινιακής Αρχής στους τομείς της υγείας και της παιδείας και στην καταβολή κοινωνικών επιδομάτων
στις πιο ευάλωτες παλαιστινιακές οικογένειες, δήλωσε η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν 'Αστον.
"Η Επιτροπή δηλώνει με αυτήν την απόφαση την αδιάκοπη υποστήριξή της προς τον παλαιστινιακό λαό", διαβεβαίωσε και από την πλευρά του ο Επίτροπος που είναι επιφορτισμένος με θέματα βοήθειας στις γειτονικές χώρες της ΕΕ Στέφαν Φούλε.
Η ΕΕ, η πρώτη στον κόσμο σε δωρεές προς τους Παλαιστινίους, θα χορηγήσει τη βοήθεια αυτή μέσω του παλαιστινιακού-ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης της κοινωνικοοικονομικής βοήθειας (PEGASE), ο οποίος δημιουργήθηκε το 2008.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα