Η VIVARTIA ΑΠΟΚΤΆ ΤΟ 57,8% ΤΗΣ ΜΕΒΓΆΛ ΑΕ ΑΝΤΊ 76,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΏ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΕΊ ΜΕ ΤΗ ΔΈΛΤΑ ΕΛΈΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟ 45% ΤΗΣ ΑΓΟΡΆΣ...ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ!!!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ;;;Στη μεγαλύτερη εξαγορά στην αγορά των τροφίμων μετά τη δημιουργία της Vivartia και την πρώτη που συμβαίνει εφέτος στην Ελλάδα προχωρεί η ΜΙG η οποία ανακοίνωσε χθες ότι αποκτά το 57,8% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ αντί του ποσού των 76,6 εκατ. ευρώ.
Οι δύο εταιρείες στην αγορά του παστεριωμένου γάλακτος (φρέσκο και υψηλής παστερίωσης) θα ελέγχουν μερίδιο μεγαλύτερο του 45%, ενώ συνολικά στην αγορά του λευκού γάλακτος (συμπεριλαμβάνεται και το εβαπορέ) το μερίδιό τους θα είναι περίπου 33%. Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Δέλτα Τροφίμων ΑΕ και της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ θα έχει συνολικές πωλήσεις ύψους περίπου 640 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 500 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα 140 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό. Και όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «η συνένωση των δύο εταιρειών προβλέπεται να έχει θετική επίδραση στη δραστηριότητα της νέας εταιρείας στον τομέα τωνγαλακτοκομικών προϊόντ
Keywords
Τυχαία Θέματα