Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ:ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΙΑΣ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ REAL NEWS


Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ...ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ...ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ...
«΄Η θα προχωρήσουμε αμέσως στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και θα ελέγξουμε τη δυναμική του χρέους ή θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις» είναι το μήνυμα που στέλνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος σε συνέντευξή που παραχωρεί στο αυριανό
φύλλο της εφημερίδας «Real news».

Ο διοικητής της ΤτΕ αποδίδει την ανάγκη των νέων μέτρων στις καθυστερήσεις και στη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τα συμφωνηθέντα μέτρα, τονίζοντας πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.


"Μέχρι τώρα συρόμαστε από τις εξελίξεις, δείχνουμε ότι δεν πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και ότι εξαναγκαζόμαστε σε μέτρα που επιβάλλονται έξωθεν" επισημαίνει και προσθέτει "πρέπει , επιτέλους να βγούμε μπροστά. Όχι γιατί το απαιτούν οι δανειστές μας, αλλά επειδή θέλουμε εμείς να αλλάξουμε την πορεία του τόπου".


Επίσης, προειδοποιεί ότι " αν δεν συστρατευθούμε τώρα με αποφασιστικότητα, πείσμα, τόλμη και σύνεση, θέτουμε σε κίνδυνο τα επιτεύγματα και την πρόοδο ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου. Τυχόν αποτυχία θα οδηγούσε τη χώρα σε χρόνιο μαρασμό".


Τέλος όσον αφορά τις τράπεζες, ο κ. Προβόπουλος υπογραμμίζει ότι σήμερα αντιμετωπίζουν τη δυσπιστία των αγορών αλλά εκτιμά πως "το ξεκαθάρισμα από τη μελέτη της Βlackrock θα επιτρέψει τη συντομότερη επιστροφή των τραπεζών στις αγορές". Τονίζει δε πως "το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας παρέχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για τις τράπεζες εκείνες που ενδεχομένως θα δυσκολευθούν. ΟΙ πόροι του , δίνουν την αναγκαία σιγουριά και ασφάλεια στους καταθέτες".


Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
24-9-2011
Keywords
Τυχαία Θέματα