Για κακοποιηση συρων προσφυγων κατηγορει την ελλαδα η διεθνης αμνηστια

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα έπρεπε να σκύψουν το κεφάλι από ντροπή» αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία στην έκθεσή της «Διεθνής Αποτυχία: Η Κρίση των Σύρων Προσφύγων», κατακεραυνώνοντας την ΕΕ για τους θλιβερά χαμηλά αριθμούς προσφύγων που προτίθεται να δεχτεί, καθώς και την άθλια μεταχείριση που υφίστανται οι πρόσφυγες στις δύο κύριες πύλες εισόδου από την ΕΕ, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Η Διεθνής Αμνηστία
μεταφέρει μαρτυρίες προσφύγων για κακοποίηση από έλληνες αστυνομικούς ή συνοριοφύλακες πριν την απώθησή τους πίσω στην Τουρκία. Επισημαίνει ότι οι πρόσφυγες βρίσκονται αντιμέτωποι με απειλητικές για τη ζωή τους επιχειρήσεις απώθησης κατά μήκος των ελληνικών ακτών, καθώς και κράτηση επί εβδομάδες σε κακές συνθήκες στη Βουλγαρία.

«Πρόσφυγες περιέγραψαν στη Διεθνή Αμνηστία πώς έλληνες αστυνομικοί ή συνοριοφύλακες, με όπλα και ολοπρόσωπες κουκούλες, τους κακομεταχειρίστηκαν, τους πήραν όλα τα υπάρχοντά τους και τελικά τους απώθησαν πίσω στην Τουρκία» αναφέρει η οργάνωση.

«Ένας 32χρονος άνδρας από τη Συρία περιέγραψε πώς τον Οκτώβριο ο ίδιος και η μητέρα του ήρθαν αντιμέτωποι με την ελληνική συνοριοφυλακή κοντά στη Σάμο. Ανήκαν σε μια ομάδα 35 ατόμων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά, οι οποίοι απωθήθηκαν πίσω στην Τουρκία.
Keywords
Τυχαία Θέματα