ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ . ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ …ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ;;;

Σε διαπραγµατεύσεις για µια συνολική λύση στο πρόβληµα χρέους τηςευρωζώνης, µε ειδικά µέτρα και για την Ελλάδα, βρίσκονται οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της προσεχούς Παρασκευής. Οπως αναφέρει σε χθεσινό δηµοσίευµά της η εφηµερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς», πρόκειται για µια «µεγάλη συµφωνία», για να αντιµετωπιστεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, στο πλαίσιο της οποίας «θα αναµορφωθεί το ταµείο σωτηρίας των 440 δισ. ευρώ, µε αντάλλαγµα τη λήψη αυστηρών µέτρων λιτότητας και τη στενότερηεπίβλεψη των υπερχρεωµένων κρατών - µελών».

Η υπό διαπραγµάτευση συµφωνία βασίζεται σε 4 άξονες:

1. Αύξηση της δανειοδοτικής ικανότητας του EFSF, ώστε να µπορεί να χρησιµοποιήσει το σύνολο των 440 δισ. ευρώ του προϋπολογισµού του. Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα στο EFSF νααγοράζει οµόλογα των χωρών µε πρόβληµα ή να δανείζει γι’ αυτόν τον σκοπό τις κυβερνήσεις των εν λόγω χωρών, οι οποίες θα επαναγοράσουν έτσιτο χρέος τους.

2. Επιµήκυνση του χρόνου εξόφλησης των δανε
Keywords
Τυχαία Θέματα