Γενικο κρατικο αθηνων – εφημεριες για γερα στομαχια – 5 ωρες για να μαθεις τι εχεισ!!!


Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012,ωρα 15:10.Το Γενικό Κρατικό Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς εφημερεύει...εν μέσω καλοκαιριού και εν μέσω κρίσης.
Οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν πραγματικά τριτοκοσμικές και μας θύμισαν τις μεγάλες δόξες του νοσοκομείου την δεκαετία του 1990,όταν στους διάδρομους δεν χωρούσες να περάσεις απο τα ράτζα. Βέβαια το εν λόγω θέμα έχει πλέον λυθεί. Μόνο που δυστυχώς έχουν δημιουργηθεί άλλα,ακόμη πιο σοβαρά,εξαιτίας της υποχρηματοδότησης
της Υγείας,της υποστελέχωσης ζωτικών τμημάτων του νοσοκομείου και φυσικά της έλλειψης σεβασμού των κυβερνήσεων μας,απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Το χρονικό του γολγοθά:Χρόνος αναμονής στο παθολογικό πάνω απο 20 λεπτά,χρόνος αναμονής στο χειρουργικό 15 λεπτά,χρόνος αναμονής για 1 ακτινογραφία πάνω απο 30 λεπτά,...και ας έγραφε το χαρτάκι με τον αριθμό της σειράς μας,πως ο χρόνος θα ήταν μόνο 3 λεπτά!
Εάν είσαι απο τους “τυχερούς” που πρέπει να κάνεις εξετάσεις αίματος και ούρων,υπέρηχο στην κοιλιακή χώρα και να περάσεις απο 2-3 ακόμη γιατρούς σε διαφορετικά τμήματα,περιμένοντας παράλληλα να βγουν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων...τότε εκτος απο τον πόνο σου...θα πρέπει να φας στη μάπα και ένα ολόκληρο 5ωρο τουλάχιστον...ώστε να μάθεις το τι τελικά έχεις.
Εντύπωση επίσης μας προκάλεσε το γεγονός πως τα ασθενοφόρα στέκονταν στην ίδια ουρά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και ταξί τα οποία ξεφόρτωναν κόσμο,μπροστά στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών,πράγμα το οποίο σημαίνει πως είτε έχεις καλέσει ασθενοφόρο επειδή είσαι σε σοβαρή κατάσταση,είτε έχεις πάρει ενα ταξί για να πας στο νοσοκομείο,επειδή έχεις αρρωστήσει...θα περιμένεις ισότιμα με όλους!!!
Μιλώντας με εργαζόμενους του ΓΝΑ,οι καταστάσεις που μας περιέγραψαν ειναι πραγματικά να τραβάς τα μαλλιά σου.Ενα ολόκληρο νοσοκομείο ελπίζει σε άτομα τα οποία θα φέρουν για να κάνουν την πρακτική τους ,ώστε το υπάρχον προσωπικό που δίνει μάχες καθημερινά, να μπορέσει να πάρει μια ανάσα,προσλήψεις γιατρών έχουν να γίνουν κάτι χρόνια,τα άτομα που φεύγουν με σύνταξη σπάνια αντικαθίστανται με νέα,παρόλο που η ανεργία στους νέους γιατρούς εχει χτυπήσει κόκκινο,ενώ η ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (αντισηπτικά,χειροπετσέτες,χαρτιά υγείας,ιατρικά υλικά κ.α) είναι εμφανείς σε όλα τα τμήματα.

Παρόλα αυτά έρχονται νέες περικοπές

Ο Υπουργός Υγείας,Ανδρέας Λυκουρετζος σε συνάντηση που ειχε με τον Αντώνη Σαμαρά στις 25 Ιουλίου,συμφώνησε και σε νέες περικοπές στο χώρο της Υγείας,που θα υποβαθμίσουν ακόμη πιο πολύ την ποιότητα των υπηρεσιών των νοσοκομείων,βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο ζωές χιλιάδων ασθενών. Πιο συγκεκριμένα έρχονται περικοπές 300 εκατ.ευρω για το 2013 και άλλων 300εκ.ευρω για το 2014,ενω παράλληλα θα υπάρξει και μείωση των κλινών κατά 10.000!!!
Παράλληλα,όπως αναφέρει ο Ριζοσπαστης,σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) οι δημόσιες δαπάνες Υγείας θα πέσουν από 14 δισ. ευρώ το 2009 σε 9,5 δισ. στο τέλος του 2012. Αν λοιπόν προστεθούν και 300 εκατ. ευρώ για το 2013 και 300 ε
Keywords
Τυχαία Θέματα