ΓΕΝΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23-2-2011 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΣΕΕ…ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε "FDP" τάσσεται κατά της διεύρυνσης του μηχανισμού στήριξης, προτρέπει τις χώρες της Ευρωζώνης να θεσπίσουν "εθνικό φρένο χρέους" και καλεί τις υπερχρεωμένες χώρες της Ε.Ε.
να επαναφέρουν γρήγορα σε τάξη τα δημόσια οικονομικά τους.
"Η Καγκελάριος Μέρκελ κι εγώ καταστήσαμε σαφές ότι στη παρούσα φάση δεν τίθεται ζήτημα ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης", λέει ο κ. Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt (Χάντελσμπλατ, 24.01.11).
Εκτιμά ότι οι "βεβιασμένες
κινήσεις πλήττουν την εμπιστοσύνη στο ευρώ", και προτρέπει "να εκμεταλλευτούμε τώρα την πίεση της κρίσης προκειμένου να επιφέρουμε τις αναγκαίες δομικές αλλαγές" σε ολόκληρη την Ευρώπη προς μία "στέρεη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική".
Κατά τον κ. Βεστερβέλε "δεν πρόκειται για κρίση του ευρώ" αλλά για "κρίση χρέους ορισμένων χωρών" και το δίδαγμα είναι ότι "πρέπει να τερματιστεί η αχαλίνωτη πολιτική χρεών των περασμένων ετών.Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα