Φυλακες κερκυρας:αφησαν κρατουμενο με aids χωρις θεραπεια για πεντε μηνες


Την «επιστήμη» του σωφρονισμού κρατουμένων με την παλαιά και δοκιμασμένη μέθοδο του... άγριου ξυλοδαρμού φαίνεται ότι εξακολουθούν και σήμερα, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις περί νέου «ανθρώπινου προσώπου», να ασκούν ορισμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 37χρονου Μπ. Α., αλλοδαπού οροθετικού κρατούμενου, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες «έπεσε θύμα ξυλοδαρμού» ύστερα από φραστικό επεισόδιο με νοσηλευτή, στο νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.
Η αναλγησία, απέναντι στον ανυπεράσπιστο κρατούμενο, είχε και συνέχεια, ακόμα πιο σοβαρή, καθώς διατάχθηκε -άγνωστο
μέχρι στιγμής από ποιον- η μετακίνησή του στην Κέρκυρα, όπου δεν υπάρχει αναρρωτήριο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, αφού για 5 μήνες διέκοψε και αδυνατεί να πάρει την αντιρετροϊκή θεραπεία του!
Ο ιατροδικαστής στα Ιωάννινα Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που εξέτασε τον κρατούμενο κατά τη μεταγωγή του, επιβεβαιώνει ότι έχει κακοποιηθεί, μάλιστα, ξεφεύγοντας από το ιατροδικαστικό λεξιλόγιο, επισημαίνει ότι η όλη εικόνα του έδειχνε ότι «γρονθοκοπήθηκε άγρια».
«Εξέτασα τον αλλοδαπό κρατούμενο, που πέρασε από τα Ιωάννινα για να πάει στο Κατάστημα Κρατουμένων της Κέρκυρας. Εφερε στο σώμα του έντονα σημάδια κακοποίησης. Μάλιστα, επειδή ένα από τα τραύματα ήταν στο μάτι, συνέστησα να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Βουγιουκλάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα