Φοροαποφυγη δισεκατομμυριων ευρω απο τις μεγαλυτερες εταιρειες του κοσμου-αναμεσα τους eurobank, λατσης και wind

Σήμερα η παγκόσμια δημοσιογραφία συγκλονίζεται από μια σημαντική διαρροή: η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε στη δημοσιότητα μέρος των 28.000 εγγράφων που αποδεικνύουν τη συστηματική φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Ανάμεσά τους βρίσκονται (προς το παρόν) η EFG Eurobank (της οικογένειας Λάτση) και η Wind... αλλά αυτό δεν θα το διαβάσετε σχεδόν πουθενά.

Εδώ και καιρό συζητάμε για την ποιότητα
της ελληνικής δημοσιογραφίας αλλά η κατάσταση που παρουσιάσαμε σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, κάποια στιγμή θα μελετάται ως case study για το πώς μοιάζει ο πάτος της.

Υπάρχει ήδη ένα άρθρο ( http://www.thepressproject.gr/article/68829/Lux-Leaks-me-entono-elliniko-endiaferon ) που εξηγεί με κάποια στοιχεία την υπόθεση LuxLeaks (εδώ link ( http://www.thepressproject.net/article/68854/LuxLeaks-EFG-of-the-Latsis-family-Wind-Hellas-were-using-Luxembourg-to-save-millions-in-tax ) για το άρθρο από το διεθνές TPP) αλλά έτσι και αλλιώς η συντακτική ομάδα του TPP ετοιμάζει ένα ουσιαστικό αφιέρωμα που αξίζει να διαβάσετε. Μέχρι τότε όμως διαβάστε αυτό:
Keywords
Τυχαία Θέματα