«φακελος ασφαλιστικο»: δουλεια μεχρι τα βαθια γεραματα προωθει η εε

Στην κυνική παραδοχή ότι «σχεδιάζουν την δουλειά μέχρι τον θάνατο» κατέφυγαν επί της ουσίας οι υπουργοί Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ στην πρόσφατη σύνοδό τους στο Λουξεμβούργο, όπου προήδρευσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Ειδικότερα και αναφορικά με τις συντάξεις, από τη συζήτηση προέκυψε ότι η «σύνδεση της θεσμοθετημένης ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής αποτελεί μια από τις επιλογές για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των συνταξιοδοτικών συστημάτων.
Όπου χρειάζεται, θα πρέπει να μειώνεται το τυχόν χάσμα μεταξύ θεσμοθετημένης και πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης».

Ξεκάθαρα λοιπόν εδώ αποκαλύπτεται ότι στα πλαίσια της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης ο σχεδιασμός προβλέπει την νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, πέραν του γενικού 67ου, γεγονός που σημαίνει δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, σίγουρα πάνω από το 70ο έτος. Αυτό για να γίνει και στην χώρα μας επιβάλλεται το γενικό όριο που σήμερα είναι ήδη στο 65ο έτος να ανέβει στα 67 και στην συνέχεια πάνω από το 71ο έτος για όλους ανεξαιρέτως. Για να γίνει αυτό πρέπει οι ελάχιστες κατηγορίες ασφαλισμένων που έβγαιναν νωρίτερα στην συνταξιοδότηση να υποχρεωθούν να δουλέψουν αρκετά επιπλέον χρόνια, εάν και εφόσον μπορούν με δεδομένες την ανεργία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις απολύσεις. Πιο συγκεκριμένα γυναίκες με ανήλικο τέκνο, εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά που αποχαρακτηρίζονται και θα αποχαρακτηριστούν, εργαζόμενοι σε επαγγέλματα με ειδικό καθεστώς λόγω αυξημένου επαγγελματικού κινδύνου, οι ασφαλισμένοι με αναπηρικές συντάξεις και άλλες κατηγορίες που σημαίνει για χιλιάδες ασφαλισμένους «να βλέπουν κατά πρόσωπο τον Καιάδα».
Keywords
Τυχαία Θέματα