Εσυ,για ποσες "μικρες μαριεσ" εχεις ακουσει στη ζωη σου;

απο το http://www.protagon.gr/
«Αισχροκέρδεια στις αγοραπωλησίες βρεφών παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, κυρίες και κύριοι, στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου η ζήτηση παραμένει μεγάλη. Όπως λένε άνθρωποι του εμπορίου, φτάσαμε στο σημείο να συμφέρει πιο πολύ να αγοράζεις teen ιερόδουλες, παρά μικρά παιδιά! Μάλιστα, σε δήλωση στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου «Παράνομων Υιοθεσιών» αναφέρει πως κυκλώματα που λυμαίνονται στον χώρο, πωλούν 4μηνίτικα και 5μηνίτικα
βρέφη στην εξοργιστική τιμή των 80.000 ευρώ, στη καλύτερη των περιπτώσεων, πράγμα που κάνει τα παιδιά απλησίαστα για τη μέση ελληνική οικογένεια ή τους λοιπούς εμπόρους που θέλουν να τα βγάλουν στην επαιτεία.

Επαγγελματίας στον χώρο της εκμετάλλευσης ανηλίκων παιδιών, δηλώνει απελπισμένος από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, αναφέροντας πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις τόσα λεφτά, για ένα πράγμα το οποίο δεν θα στα φέρει πίσω, ούτε όταν φτάσει 12 ετών!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν για αρκετό καιρό ακόμη, μιας και η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αλλάξει την υπάρχουσα νομοθεσία περί υιοθεσιών και εμπορίας ανθρώπων.»

Το παραπάνω, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα mini ρεπορτάζ σε κάποιον μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, σε ένα παράλληλο σύμπαν, που οι δημοσιογράφοι θα άφηναν στην άκρη τη σοβαροφάνεια και θα αντιμετώπιζαν το θέμα στη πραγματική του διάσταση, με προκλητικό κυνισμό, μπας και θορυβηθεί κάποιος από τους υπευθυνοανεύθυνους για το θέμα της εμπορίας ανθρώπων.

Ξαφνικά λοιπόν, θέμα των ημερών, γίνεται το δράμα της 6χρονης Μαρίας, η οποία, άγνωστο πώς, βρέθηκε να μεγαλώνει στα χέρια Τσιγγάνων... ενώ η ίδια δεν είναι Τσιγγάνα.
Επίσης, εντελώς ξαφνικά, αυτοί που αδιαφορούσαν με θράσος τόσα χρόνια για το θέμα της εμπορίας βρεφών, είναι οι ίδιοι που τώρα διέταξαν έρευνες στα ληξιαρχεία, έδωσαν εντολή στους αστυνομικούς να κάνουν έλεγχους σε καταυλισμούς Ρομά και «σκανάρουν» για τα μάτια του κόσμου, μιας και το θέμα πουλάει, διαφόρων ειδών ιστορίες εμπορίας ανθρώπων και εξαφανίσεων βρεφών.

Αυτοί που έχουν κάνει σημαία, τις τελευταίες 4 μέρες την ιστορία της Μαρίας, είναι οι ίδιοι που σφυρίζουν αδιάφορα για το θέμα της εξαφάνισης των 502 παιδιών από το Κρατικό Ίδρυμα Αγία Βαρβάρα, την περίοδο 1998-2002.
Είναι οι ίδιοι που δεν τους έχει περάσει πότε από το μυαλό να αλλάξουν τη νομοθεσία περί υιοθεσιών στην Ελλάδα, ούτε φυσικά να δουν πώς μεγαλώνουν τα παιδιά στα διάφορων ειδών ορφανοτροφεία ανά τη χώρα.

Το τραγικό που συνειδητοποιήσαμε, παρακολουθώντας τα ρεπορτάζ για τη μικρή Μαρία, είναι πως ο καθένας μας έχει ακούσει, κατά καιρούς, από μια ιστορία παράνομης υιοθεσίας ή αγοραπωλησίας βρέφους, είτε από κάποιον συγγενή του, είτε από κάποιον γνωστό του.
Θυμόμαστε μια γιαγιά, σε χωριό λίγο έξω από το Μεσολόγγι, να μας λέει για περιπτώσεις πώλησης βρεφών τις δεκαετίες του '50 και του '60...

Μας είχε πει πως, τότε, ζευγάρια πούλαγαν στα κρυφά τα παιδιά τους, σε οικογένειες στην πόλη, για να πάρουν λεφτά, ώστε να έχουν να ταΐσουν τα υπόλοιπα παιδιά τους.
Κανείς τότε δεν ασχολήθηκε με τα «κυκλώματα» εκείνης της εποχής... όπως και κανείς δεν ασχολείται με τα κυκλώματα του σήμερα, τα οποία συνεχίζουν και δρουν ανενόχλητα.

Βλέπετε, τα κάθε είδους «κυκλώματα», που αφορούν παράνομες υιοθεσίες ή εμπόριο ανθρώπων, βρίσκουν έδαφος πάνω στην ανυπαρξία των νόμων και των ελεγκτικών αρχών. Πάνω στην απελπισία του κόσμου, που είναι απόρροια της ανικανότητας του κράτους να διευθετήσει τέτοιου είδους θέματα.
Και πού να ξέραμε πόσες «Μαρίες», 6χρονες ή μεγαλύτερες, κυκλοφορούν ανάμεσά μας...

Σημείωση: Η στοχοποίηση των Τσιγγάνων από ΜΜΕ και κυβέρνηση, ως ανθρώπων που είναι συνώνυμο της ανομίας και των εγκληματικών πράξεων, βοηθάει μόνο στη διαιώνιση του ρατσισμού απέναντί τους και πουθενά αλλού.
Πέρα από τις «καταγγελίες», πρέπει κάποτε να υπάρξει και μέριμνα, εάν θέλουμε πραγματικά να λυθεί το πρόβλημα.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.society&id=28665
ΠΡΕΖΑ TV
26-10-2013
Keywords
Τυχαία Θέματα