Επιταχυνεται η επανα-ιδιωτικοποιηση των τραπεζων-μιλαμε για το απολυτο σκανδαλο-διαδωστε το-rt please-

ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ....ΕΔΩΣΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ...(ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ AYTO ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ)...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ...ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ
ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "ΤΟΥΣ"!!!
Τι εννοούσε κορυφαίος τραπεζίτης όταν δήλωσε ότι οι τράπεζες θα είναι ιδιωτικές με τον καινούριο χρόνο; Η επερχόμενη άσκηση των warrants αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για να ξεκινήσει η απεξάρτηση του τραπεζικού συστήματος από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και να αρχίσουν να επιστρέφονται κεφάλαια στην τρόικα.

Μία τέτοια εξέλιξη θεωρείται πολύ πιθανή καθώς τα funds τα οποία έχουν μπει στις ελληνικές τράπεζες και έχουν αγοράσει warrants ανεβάζοντας τα κατά 250% από την αρχική τους διαπραγμάτευση δείχνουν διατεθειμένα να βάλουν περισσότερα κεφάλαια στο τραπεζικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η άσκηση των warrants θα είναι κερδοφόρα για την Alpha, οι μετοχές της Πειραιώς και της Εθνικής απέχουν μόλις 10% από το επίπεδο άσκησης των δικαιωμάτων κατά την αύξηση. Εκείνο που πρέπει εδώ να γίνει αντιληπτό είναι ότι στην περίπτωση της Εθνικής όπου η αναλογία warrants προς μετοχή είναι μεγαλύτερη, εφόσον πιάσουν τις τιμές της αύξησης οι μετοχές, η τιμή των warrants θα ανεβαίνει κατά 90 σεντς για κάθε 10 σεντς που θα ανεβαίνει η μετοχή πάνω από την τιμή της αύξησης. Μικρότερη αναλογικά αλλά σημαντική θα είναι και η ανατίμηση των warrants για τις δύο άλλες τράπεζες, στοιχείο που ευνοεί την κερδοσκοπία αλλά και την κατ' ουσίαν υπερενίσχυση των κινήτρων για την άσκηση των warrants. To στοιχείο αυτό είχε άλλωστε προβάλλει και το newmoney εδώ και ένα μήνα μετά από επαφές που είχε κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη για τη δυνατότητα προσέλκυσης περεταίρω κεφαλαίων ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία πλήρους επανα - ιδιωτικοποίησης των τραπεζών. Η Alpha κατ' ουσίαν θεωρείται η πιο εύκαιρη περίπτωση για να ολοκληρωθεί και να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία και ακολουθεί η Πειραιώς.
Keywords
Τυχαία Θέματα