ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ Η PUERTA DEL SOL ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ-ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ


Παρακάτω μεταφράζουμε μεγάλα αποσπάσματα από την παρουσίαση των στιγμών της ανακατάληψης από το roarmag.org. Αυτούσιο το κείμενο εδώ: http://roarmag.org/2011/08/the-sun-rises-indignados-reclaim-puerta-del-sol-from-police/


“Ο ήλιος ανατέλει: οι αγανακτισμένοι επανακαταλαμβάνουν την Puerta del Sol


Τέσσερις μέρες
μετά την εκκένωση από την αστυνομία και μία μέρα μετά την χειρότερη αστυνομική βία από την αρχή των διαμαρτυριών, οι αγανακτισμένοι της Μαδρίτης επιστρέφουν στην πλατεία.


Υπήρχαν δάκρυα. Υπήρχαν χαμόγελα. Αλλά πάνω απ’όλα ήταν οι κραυγές της νίκης. Μετά από μία τετραήμερη αντιπαράθεση με την αστυνομία, που εκκένωσε την πλατεία την Τρίτη και ουσιαστικά την κατέλαβε από τότε, χιλιάδες αγανακτισμένων (16.500 χιλιάδες σύμφωνα με το #acampadasol) σήμερα το βράδυ ξαναπήραν πίσω την πλατεία, μετά από μία ακόμα μεγάλη πορεία από την Atocha.


“Ο ήλιος έχει ανατείλει!” φωνάζανε ενθουσιασμένοι οι διαδηλωτές, που μόλις 24 ώρες πριν είχαν ματώσει στην επίθεση των ΜΑΤ καθώς διαδήλωναν μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών. Σήμερα η διαδήλωση έκανε ακόμα μία συμβολική στάση μπροστά από το υπουργείο για να διαμαρτυρηθεί για την χτεσινή βία. Όταν τελικά ο κόσμος έφτασε στην Sol, μπαλόνια αφέθηκαν στον αέρα και οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αγκαλιάζονται μέσα σε μία ενθουσιαστική ατμόσφαιρα.


Πάνω απ’όλα η επανακατάληψη της Sol είναι μία απίστευτη νίκη της μη-βίας και απόδειξη του θάρρους και της αποφασιστικότητας των διαδηλωτών. Ενώ ήταν πάντα καθαρό ότι η εκκένωση της πλατείας θα στρέφονταν ενάντια σε αυτούς που την επιχείρησαν, κανείς δεν περίμενε την τόσο μεγάλη, αυθόρμητη, μαζική κινητοποίηση που κυριάρχησε πάνω στην αστυνομία και ακινητοποίησε το κέντρο της Μαδρίτης τις τελευταίες τέσσερις μέρες.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα