Εντος τροχιας μεσω των φορων το ελληνικο προγραμμα #forologiko

Περικοπή της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου κατά 350 εκατ. ευρώ, αλλά και διαδοχικές αυξήσεις έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα, ΦΠΑ, στα καύσιμα και σε πολλά άλλα πεδία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ.
Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις προκύπτουν από πληροφορίες που περιέχονται σε σχέδιο επικαιροποίησης του μνημονίου αλλά και από πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το Bloomberg,
όπου σύμφωνα με αυτές έρχονται νέα εφαρμοστικά νομοσχέδια, καθώς και συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2016, η ψήφιση του οποίου μάλιστα αποτελεί προαπαιτούμενο για την καταβολή των δόσεων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για περικοπή μισθολογικού κόστους του Δημοσίου ύψους 0,2% του ΑΕΠ, ή 350 εκατ. ευρώ, καθώς και για νέες αυξήσεις έμμεσων φόρων σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, καφέ.
Επιπλέον αυτών, σε σχέδιο του υπό επικαιροποίηση μνημονίου αναφέρεται ότι οι θεσμοί έχουν αποδεχθεί να υπάρξουν δημοσιονομικές ελαφρύνσεις λόγω προσφυγικού χωρίς όμως ακόμα να έχει αποφασιστεί ο μηχανισμός που θα τις διέπει.
Keywords
Τυχαία Θέματα