Διεθνη μμε: "βροχη" δημοσιευματων για ελλαδα και προσφυγικο

Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων τις τελευταίες ημέρες γύρω από την μεγάλη κρίση του Προσφυγικού, η Ελλάδα βρίσκεται στον μεγεθυντικό φακό των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία επικρίνουν έντονα τον "στρουθοκαμηλισμό" από μερίδα ευρωπαϊκών κρατών, ο οποίος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για το σύνολο της Ευρώπης.
Με θετικές αναφορές για τη χώρα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα αυτο-καταστροφικό ντόμινο επιπτώσεων που μπορεί να προκαλέσουν στην ΕΕ οι μονομερείς ενέργειες
κρατών-μελών της και η έλλειψη κοινής ευρωπαϊκής στάσης στην αντιμετώπιση του διεθνούς ζητήματος του Προσφυγικού, κρούουν τα ΜΜΕ ανά την υφήλιο.
Στα σημερινά ρεπορτάζ και την αρθρογραφία τους, διεθνή πρακτορεία, και ΜΜΕ των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, παραπέμπουν σε προειδοποιητικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το ζοφερό μέλλον με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, εάν δεν εφαρμοστούν άμεσα συλλογικές αποφάσεις.
Επιπλέον, με τα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία αναλυτών και πανεπιστημιακών, επικρίνονται έντονα οι πρωτοβουλίες μικρών ομάδων κρατών και υπογραμμίζεται το μήνυμα ότι δεν μπορεί τέτοιες κινήσεις να υποκαταστήσουν την αναζήτηση κοινής λύσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα