Διαστρεβλωση των θεσεων του καταγγελλει ο συριζα


Για «συστηματική διαστρέβλωση» των θέσεων του κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για τα περί διενέργειας δημοψηφίσματος μετά τις εκλογές, σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.
Αφορμή για τα δημοσιεύματα
στάθηκαν δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση, στην κρατική τηλεόραση. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να αποτύχει η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο κ. Βούτσης είχε σημειώσει ότι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιμετωπίσει «οποιοδήποτε κακό σενάριο» είτε για αυτό το ενδεχόμενο ή για άλλα, πηγαίνοντας στο λαό, ακόμα και με δημοψήφισμα.
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πάντως ότι «δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ» και ότι το δημοψήφισμα που έχει προτείνει «εδώ και μήνες αφορά στο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, όπως θα κάνει το προσεχές διάστημα και η Ιρλανδία».
«Αυτοί που οδηγούν τη χώρα έξω από το ευρώ και διαλύουν την ευρωζώνη είναι οι ίδιοι που εμμένουν στις μνημονιακές πολιτικές. Υπενθυμίζουμε ότι οι μόνοι που έχουν προτείνει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι ο κ.Παπανδρέου και η κ.Μέρκελ, εκβιάζοντας επί της ουσίας τον ελληνικό λαό που δεν θεωρεί μονόδρομο τη δημοσιονομική λιτότητα και τα μνημονιακά μέτρα», προσθέτει.
Keywords
Τυχαία Θέματα