ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟ¬ΒΛΗΜΑ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Από τους 827 σπουδαστές των ΤΕΙ, που ρωτήθηκαν, οι 161, δηλαδή το 19,5%, απάντησαν ότι σταθερά ή περιστασιακά «γνωρίζουν από πρώτο χέρι» τα ναρκωτικά. Την έρευνα διεξήγαγε το ΤΕΙ Αθηνών και τα αποτελέσματά της παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής».Τα ερωτηματολόγια διένειμε η Κοινωνική Υπηρεσία του ΤΕΙ και την ανάλυση έκανε η επιστημονική ομάδα της (Ε.
Παπαγεωργίου, Σ. Ντέμσια, Κ. Ρούσσου, Μ. Ζαφείρη). Προσπάθησαν να διαπιστώσουν το εύρος της χρήσης των ναρκωτικών στους κόλπους του ΤΕΙ, καθώς και τους τρόπους αντίδρασης στο πρόβλημα που ολοένα και μεγαλώνει στη σπουδάζουσα νεολαία.
Το 19,5% σπουδάζει στις... παράνομες ουσίες

Από τα παιδιά που δήλωσαν χρήστες, το 99,3% απαντά πως έχει δοκιμάσει χασίς, ενώ για την κοκαΐνη απαντά θετικά το 22,8%. Το 13,8% έχει δοκιμάσει παραισθησιογόνα, το 10,3% τα club drugs, το 8% τα οπιούχα, ενώ το 3,4% «γνώρισε» τα ναρκωτικά αρχίζοντας με τα υπνωτικά/αγχολυτικά χάπια!
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα