ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΔΗΛΩΣΕ ΓΑΛΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ.

Δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη όσον αφορά την προσεχή σύνοδο των έξι δυνάμεων που ασχολούνται με το φάκελο των πυρηνικών του Ιράν και η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε σήμερα ένας γάλλος διπλωμάτης διευκρινίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε στη σύνοδο της Γενεύης να αρθούν οι κυρώσεις κατά του Ιράν.
"Δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη.
Υπήρξαν σαφείς ανταλλαγές απόψεων μαζί του (με τον ιρανό εκπρόσωπο στη συνάντηση της Γενεύης) και υπήρξε συμφωνία για μια νέα σύνοδο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν", ανέφερε μιλώντας στον Τύπο, ο γάλλος διπλωμάτης που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία.
"Δεν πιστεύω ότι στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μια σύνοδος όπου θα αποσαφηνιστούν διάφορα και θα υπάρξει ξεκάθαρη ανταλλαγή που θα επιτρέψει να προχωρήσουμε σε μια επόμενη φάση.
Οι Ιρανοί δεν ξανοίγονται για το τι ακριβώς θέλουν και εάν η Τεχεράνη παραμείνει στη θέση αυτή, αυτό δεν θα πάει μακριά" , είπε η ανώνυμη πηγή.
Ωστόσο την Τρίτη η επικ
Keywords
Τυχαία Θέματα