Δεκαδες νεκροι στη τουρκια - απετυχε το πραξικοπημα των στρατιωτικων

-Εισβολη στρατιωτων και στο CNN TURKΌπως μεταφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται ότι πραξικοπηματίες υποχωρούν καθώς η αστυνομία έμεινε πιστή στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και βρέθηκε στους δρόμους της Άγκυρας στο πλευρό των πολιτών. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσεγγίζει το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενώ όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ανατολή κάποιοι από τους αξιωματικούς του στρατού έχουν συλληφθεί.
Τηλεφωνικό ραντεβού του Τσίπρα
με τον Ερντογάν
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μιλήσει το πρωί του Σαββάτου τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο ενώ ήδη σε διπλωματικό επίπεδο έχουν γίνει οι πρώτες συνεννοήσεις ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις.Μια ισχυρή έκρηξη έπληξε το κτίριο της εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ενώ ανταποκριτές του Reuters μετέδωσαν ότι άκουσαν την έκρηξη να αντηχεί στην πόλη.
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση εναέριας κυκλοφορίας πάνω από την Άγκυρα.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε παράλληλα ότι ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου της τουρκικής Βουλής.
Στο μεταξύ, ανταποκριτές του Reuters κάνουν λόγο για ισχυρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα