Χωρις γιατρους και φαρμακα η αμυγδαλεζα - το στρατοπεδο συγκεντρωσης μεταναστων - κολαστηριο

Του Δημήτρη Αγγελίδη

Την τραγική απουσία οργάνωσης και τις τεράστιες ελλείψεις της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων αναδεικνύει επιστολή της οργάνωσης Ιατρική Παρέμβαση, που είχε μέχρι πρότινος την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Αμυγδαλέζα και σε άλλα κέντρα κράτησης, προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Η επιστολή που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.» φέρει ημερομηνία 28 Απριλίου και απευθύνεται στον διοικητή του ΕΚΕΠΥ, Πάνο Ευσταθίου, τον άνθρωπο που υπέγραψε
και υλοποίησε πέρσι τη μυστική επιχείρηση «Θέτις», που περιλάμβανε τη μεταφορά τοξικοεξαρτημένων από το κέντρο της Αθήνας στην Αμυγδαλέζα, προκειμένου να τους καταγράψει. Φαίνεται ότι γι’ αυτές του τις υπηρεσίες, που καταδικάστηκαν από το σύνολο σχεδόν του ιατρικού κόσμου ως απαράδεκτες από ιατρικής πλευράς και φασιστικής νοοτροπίας, ο κ. Ευσταθίου ανταμείφθηκε πριν από μερικούς μήνες με πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κέντρων κράτησης, έπειτα από συμφωνία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με το υπουργείο Υγείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα