Αθώο έκρινε πριν από λίγη ώρα το στρατοδικείο θεσσαλονικης τον αντιρρησία συνείδησης νίκο καρανίκα.


ΑΠΟ ΤΟ http://www.danioliptes.gr/
Αθώο έκρινε πριν από λίγη ώρα το στρατοδικείο Θεσσαλονικης τον αντιρρησία συνείδησης Νίκο Καρανίκα.
Το παρόν στην δίκη του Ν. Καρανίκα, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, έδωσε πλήθος αλληλέγγυων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μεταξύ αυτών και του Συλλόγου Αντιρρησιών Συνείδησης καθώς και βουλευτές αλλά και ευρωβουλευτές. Συνήγορος του Νίκου Καρανίκα ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η σύλληψη του Ν. Καρανίκα πριν από λίγες ημέρες προκάλεσε κύμα αντιδράσεων ενώ ο δικηγόρος του έκανε λόγο για ασυνήθιστη διαδικασία καθώς σπανίως ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία.
Ο Νίκος Καρανίκας κατηγορείται για ανυποταξία κατά το έτος 1996 όταν μετά την αποφυλάκιση του του επιδόθηκε χαρτί κατάταξης και ακολούθως κατηγορήθηκε για λιποταξία. Το 2000 απαλλάχθηκε για αυτή την κατηγορία από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Την ίδια χρονιά η αίτηση του για να αναγνωριστεί ως αντιρρησίας συνείδησης και να εκπληρώσει εναλλακτική υπηρεσία απορρίφθηκε από το Στρατολογικό Γραφείο Βέροιας επειδή θεώρησε ότι έχει υπηρετήσει στρατιωτική θητεία (το χρόνο φυλάκισής του στις στρατιωτικές φυλακές από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1995).
Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr
Read more: http://www.danioliptes.gr/radio/index.php?option=com_content&view=article&id=13864:ath%CE%BFos-o-nikos-karanikas&catid=24:2012-05-17-12-56-32&Itemid=25#ixzz2MxDemvrC
ΠΡΕΖΑ TV
8-3-2013
Keywords
Τυχαία Θέματα