ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΕ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ, ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ


Με αλληλοδιαψεύσεις και εκ των υστέρων ανακοινώσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να θολώσει τα νερά γύρω από τις ευθύνες της και την πραγματική στόχευση της στρατιωτικής άσκησης καταστολής πλήθους, με την ονομασία «Καλλίμαχος», που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Κιλκίς και την οποία με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης».

Χτες το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης προσπάθησε στη Βουλή να πάρει αποστάσεις από το όλο θέμα, δηλώνοντας ότι πληροφορήθηκε για την άσκηση από τον «Ριζοσπάστη»
και πως ακολούθως ζήτησε τη διακοπή της και κάλεσε το ΓΕΣ να δώσει εξηγήσεις. Η «διήγηση» του υπουργού είναι βέβαια κατασκευασμένη, αφού η άσκηση έγινε κανονικά και δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση για την ακύρωσή της.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Π. Μπεγλίτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανασκευάζει τα όσα είπε στη Βουλή. Υποστηρίζει πως ήταν μια συνήθης άσκηση και ανακοινώνει ότι ζήτησε από τα στρατιωτικά επιτελεία καλύτερη «επιχειρησιακή και επικοινων
Keywords
Τυχαία Θέματα