Αργεντινη: μας εξωθειτε στη χρεοκοπια

O υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Άξελ Κισίλοφ προειδοποίησε χθες από τη Νέα Υόρκη ότι η χώρα του ωθείται σε νέα χρεοκοπία, μετά την πρόσφατη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ.
Το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της Αργεντινής αναμένεται να υπερδιπλασιασθεί το 2015, ενισχύοντας την πίεση στη χώρα να τερματίσει
τη 12ετή διαμάχη με πιστωτές της και να ανακτήσει πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πληρωμές της Αργεντινής σε ξένο νόμισμα για την εξυπηρέτηση του χρέους της θα αυξηθούν σε 9,4 δισεκ. δολάρια το επόμενο έτος και μπορεί να φθάσουν και τα 10,8 δισεκ. δολάρια, καθώς η κυβέρνηση στο Μπουένος Άιρες συμφώνησε εφέτος να προχωρήσει σε πληρωμές συνολικού ύψους περίπου 1,5 δισεκ. δολαρίων, το 2015, στη Λέσχη των Παρισίων, την Παγκόσμια Τράπεζα και τη Repsol. Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας μειώθηκαν κατά 30% πέρυσι και έχουν υποχωρήσει στα 29 δισεκ. δολάρια, ήτοι το χαμηλότερο επίπεδό τους για την τελευταία οκταετία.
Keywords
Τυχαία Θέματα