ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΒΒΑ


ΣΕ ΤΙ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ;;;ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΘΥΜΑ;

Δικαιώθηκαν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών οι συγγενείς του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, ο οποίος είχε τραυματιστεί θανάσιμα από τη «Σέχτα Επαναστατών». Το δικαστήριο τους επιδίκασε αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ.

Ο 40χρονος αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας, φύλαγε την προστατευόμενη μάρτυρα στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΛΑ, Σοφίας Κυριακίδου, τον Ιούνιο
του 2009, όταν δέχθηκε από μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» σφαίρες στο κεφάλι, το θώρακα και τα πόδια.

Στον τόπο της δολοφονίας είχαν βρεθεί 24 κάλυκες. Από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προέκυψε ότι ο θάνατος του Ν. Σάββα δεν οφειλόταν σε βαρύ πταίσμα του ιδίου, καθώς εκείνος εκτελούσε τα καθήκοντά του σύμφωνα με το νόμο και τις εντολές που είχε λάβει.

Οι υπεύθυνοι της ΕΛΑΣ δεν έλαβαν επαρκή μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που συνεπαγόταν η υπηρεσία που εκτελούσε ο Ν. Σάββας, δηλαδή τη φύλαξη της Κυριακίδου και γι' αυτό το λόγο η σύζυγος, η κόρη και οι γονείς του, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα