ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ICAP ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΤΖΙΡΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕΣΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ 12,3% ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1998-2009

Η απροκάλυπτη και διαχρονική πριμοδότηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνεται στην κλαδική μελέτη της ICAP για τις «ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας» για το 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα, το 2009 οι τζίροι των ιδιωτικών κλινικών, των μαιευτηρίων και των διαγνωστικών κέντρων (ΠΙΝΑΚΑΣ 1) έφτασαν στα 2,057 δισ. ευρώ έναντι 500 εκατ. ευρώ το 1997. Δηλαδή, μέσα σε μια δωδεκαετία, οι επιχειρηματίες της Υγείας τετραπλασίασαν το μέγεθος των αξιών που εισπράττουν από τις υπηρεσίες που πωλούν κατά κύριο λόγο σε ασφαλισμένους των Ταμείων, οι οποίοι σπρώχνονται από τα ίδια τα Ταμεία τους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ποτέ δεν αναπτύχτηκε ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας με δωρεάν υπηρεσίες για όλο τον πληθυσμό. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της έκθεσης ότι το 60-70% των ασθενών στα διαγνωστικά κέντρα είναι από ασφαλισμένους στα Ταμεία κύριας ασφάλισης.
Διαβάστε περισσό
Keywords
Τυχαία Θέματα